folk som inte förstår begreppet ätstörning

Något som kan irretera mig är att visa folk inte kan se helheten med att ha en ätstörning. De flesta människorna tror att ätstörningar handlar endast om vikten. Att om man inte har utputande revben, insjunknande kinder och minst 15 kg undervikt kan man knappast ha anorexi/bullimi. Och detta irreterar mig något så fruktansvärt att folk ska kommentera detta. Folk som inte har en aning om hur djup denna sjukdomen är och vad den kan göra med människan.

Sjukdomen sitter i hjärnan. Så även om jag inte ser ut som en klassisk anorektiker så betyder det inte att jag inte är sjuk "på riktigt". Folk som använder det begreppet när dom dömer folk med ätstörningar är folk jag inte ens kommer ta en disskution med, det är bara det att det irreterar mig och jag vill aldrig ha en sån kommentar på min blogg eller läsa det på någon annans blogg som lider av ätstörningar.
 
Sen är bullimi och anorexi så olika ätstörningar på det vistet att anorexia är självsvält och det kan gå dagar innan man äter (jag har varit där) Och bullimi är istället en sjukdom där man hetsäter och sedan laxerar (vilket vi alla vet inte hjälper eftersom kroppen redan tagit upp energin från maten) och kräks, vilket är samma där. Så kommentera aldrig någon med ätstörnings vikt, döm dom aldrig att dom inte ser "sjuka" ut eller liknande för ni har ingen aning vilket krig som försigår innuti våra hjärna och hur jävla starka vi är som klarar av dagarna som ätstörda.
 
 
ätstörd | |
#1 - - Anonym:

bra tjejen

#2 - - Pauline:

så bra skrivet! att få sådana kommentarer kan ju verkligen inte göra saken bättre, fy. Kram till dig

Upp