diagnoserad ätstörd

Nu har jag varit diagnoserad "ätstörd" i 4 år. Och jag har under dessa år haft perioder som varit lättare och dom som varit svårare. När jag var 17 år fick jag anorexi. Jag hoppade av gymnasiet och la allt fokus på att försöka bli frisk. Jag vart aldrig friskförklarad men jag vart bättre. Min anorexi slog hårdast 2011 och det var då det var som värst för mig och min ätstörning.
Från 2012 har min sjukdom gått upp och ner, men jag har kunnat hantera den. Och med att hantera menar jag att jag inte behövt blivit inlagd eller förlorat det helt. Dock har sjukdomen alltid följt med mig. Den har alltså varit mig trogen och aldrig lämnat min sida, den har bara avtagit lite ibland.

Men nu. 21 år gammal har sjukdomen istället utvecklats och jag sitter här idag med bullimi. Under en dag kräks jag ungefär 3-5 gånger och försöker att laxera mig varannan dag.Det kan gå någon dag utan att jag äter. Mitt liv är så ohälsosamt som det kan bli och därför har jag bestämt mig för att ta tag i detta, en gång för alla. Jag vill inte spendera alla dessa år av mitt liv besatt av hjärnspöken som dagligen sätter krokben för mig. 
 
Så nu har jag bestämt mig att forma mitt liv. Och att få ett hälsosamt liv. Ett friskt liv.
Så följ med på min resa eller inte, valet är ert. Mitt val är iallafall att försöka!

På denna blogg kommer jag att vara ärlig. Det kommer vara mörka inlägg, inlägg där jag låter mig själv vara ärlig för både min och sjukdomens skull. Så om ni har något emot det som kommer skrivas gör mig och er själva en tjänst och stäng ner sidan istälellet för att skriva sårande ord.
ätstörd | |
Upp